SCA

scaSteak Cookoff Association afgekort SCA is een organisatie die zich bezig houdt met het jureren van Steak en Burger wedstrijden.

De oprichters Brett & Michelle Galloway en Ken Phillips hebben zelf een Steak & BBQ wedstrijdteam en zijn voormalig wereldkampioen. Brett Galloway is genomineerd voor BBQ persoon van het jaar 2014 tussen namen als Tuffy Stone, Chris Lilly, Moe Cason en Diva Q.

Nederland is pionier voor SCA in Europa. In 2015 tijdens de Baseball&BBQ cookoff in Hoofddorp is de eerste lichting juryleden opgeleid door Brett & Michelle Galloway en Ken Phillips. Diezelfde dag werd onder het toeziend oog van de oprichters de eerste wedstrijd gehouden. In Europa/Nederland is Harry Havinga de SCA Rep.

SCA wedstrijden zijn over het algemeen korte wedstrijden. Daarom zijn ze uitermate geschikt als extra toevoeging op een Low&Slow wedstrijd als bijvoorbeeld KCBS. Vaak is de jureringsmethode van low&slow niet geschikt voor SCA. Daarom heeft SCA haar eigen jureringssysteem met eigen gecertificeerde opgeleide juryleden.